Suomen poliisi julkaisi varoituksena kuvan täyteenlastatusta autosta

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lounais-Suomen poliisin partio törmäsi taannoin liikenteessä tyrmistyttävään näkyyn. Pysäytetyn auton ohjaamossa oli niin paljon irtaimistoa, että määrä todennäköisesti haittasi jo kuljettajan näkyvyyttä.

Poliisin somessa julkaisemassa kuvassa punaisen ajoneuvon pelkääjän paikka on kattoa myöten täynnä muovipusseja, laatikoita ja muuta tavaraa. Poliisi muistutti, että kuljettajalla on oltava esteetön näkymä ympärilleen. Esimerkkitapauksen kuljettaja sai sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Ohjaamossa olevan tavaran suuri määrä vaikutti jo liikenneturvallisuuteen, poliisi kirjoitti.

– Ajoneuvoa ei voi – edes väliaikaisesti – lastata tavaralla niin, ettei kuljettaja näe esteettömästi ikkunoista ulos. Kannattaa myös muistaa, että esimerkiksi onnettomuustilanteessa ajoneuvon sisällä olevat tavarat voivat aiheuttaa suuriakin vaaratilanteita. Pakkaa siis tavarat tavaratilaan ja jätä matkustamo matkustajille, julkaisussa muistutettiin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.