Kolin kylä saa uuden hotellin – valmistuu juhannukseksi

Matkailu · Tim Isokivi

Koli on suosittu matkailukohde Pohjois-Karjalassa erityisesti Kolin kansallispuiston ja Ukko-Kolin laskettelurinteiden ansiosta. Tänä vuonna Kolin kylälle valmistuu uusi hotelli, Break Sokos Hotel Koli Kylä.

Nelikerroksiste hotellista tulee löytymään 130 huonetta ja lähes 400 huonepaikkaa. Se sijaitsee keskellä Kolin kylää noin 100 metrin päässä luontoreiteistä. Hotel Koli Kylä avaa ovensa matkailijoille juhannukseksi 2023.

Hotellin yhteistyökumppanina aloittaa ohjelma- ja välinevuokrauspalveluita tarjoava Polar Adventures. Tiedossa on muun muassa opastettuja retkiä kansallispuitossa ja Pielisen aalloilla sekä välinevuokrausta sähköpyöristä retkeilyvälineisiin. Yrityksen kerrotaan panostavan erityisesti lapsiperheille suunnattuihin palveluihin.

Kylähotellin kattokerroksessa on yleisiä saunoja, tilaussauna maisematerasseineen ja porealtaineen. Alakerrassa on ravintola Kannonnokka ja kahvila Poronmutka. Hotelliin tulee oma aurinkovoimala ja lämmön lähteenä toimii kaukolämpö.