Rovaniemen majoittajia pyydetään varoittamaan turisteja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Rovaniemellä jäät ovat tänä talvena poikkeuksellisen heikkoja. Sulia voi muodostua yllättäviin paikkoihin ja ne voivat ulottua laajemmalle alueelle kuin normaalisti. Turvallisinta on sanoa matkailijalle, että tämän ei kannata mennä jäälle lainkaan, koska se voi olla hengenvaarallista.

Rovaniemen kaupunki, Visit Rovaniemi ja Lapin pelastuslaitos pyytävät Airbnb-majoittajia varoittamaan matkailijoita Rovaniemen heikoista jäistä. Kaupungilla, Visit Rovaniemellä tai Lapin pelastuslaitoksella ei ole mahdollisuutta tavoittaa omatoimimatkailijoita tehokkaasti ilman majoittajien apua.

Esimerkki:

WARNINGIt is dangerous and forbidden to walk on the river ice in Rovaniemi.The ice is very thin and the current underneath is extremely strong. Falling through ice can be life-threatening.Stay safe on your holiday!

Vaihtoehtoisesti voit hakea valmiiksi tulostetun tekstin Visit Rovaniemen infosta osoitteesta Koskikatu 12. Mikäli jonkun näkee menevän jäälle esimerkiksi Rovaniemen keskustan tuntumassa, hänet tulee ohjata rantaan tai soittaa hätänumeroon 112. Syynä ohuisiin jäihin ovat lauhan talven lisäksi vesivoimaloiden tavanomaisesta poikkeavat juoksutukset, jotka voivat muuttaa jäätilannetta säännöstellyissä vesistöissä läpi talven. Tämä koskee Rovaniemellä esimerkiksi Kemi- ja Ounasjokea.