Brittilehti ylistää Tamperetta – toimittaja kuvailee satukaupungiksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereelle on sadellut hehkutusta brittiläiseltä sanomalehdeltä. Laajalevikkeisen The Times -lehden matkailuartikkelissa Tamperetta kuvaillaan suomalaiseksi satukaupungiksi, josta lukijat eivät todennäköisesti ole olleet tietoisia.

Tomittaja Michael Hodgens ihastui Tampereeseen vierailtuaan kaupungissa perheensä kanssa. Hän hehkutti muun muassa Muumimuseota, Lumikuningatar-jääesitystä, Sara Hildenin taidemuseota ja kaupungin yleistä toimivuutta. Tamperetta myös kuvailtiin maailman saunapääkaupungiksi.

– Kaupunki oli kuin luotu ihastuttamaan perheen nuorimpia. Suuri osa keskustasta on Jali ja Suklaatehdas -tyylistä ihmemaata, joka koostuu uuteen käyttöön otetuista 1800-luvun punatiilisistä tehtaista, Hodgens kirjoitti.

Kiitosta keräsi myös suomalainen talvi, Plevna-panimoravintola ja Pyynikillä vanhassa tehdasrakennuksessa sijainnut majapaikka. Paikallisista herkuista brittiperheelle maistuivat esimerkiksi Pyynikin kahvilan munkit ja Cafe Pispalan pannarit. Perhe myös saunoi, ja toimittaja itse uskalsi pulahtaa avannossakin.

– Työskentelen kirjoittamisen parissa, mutta vielä viikkoja myöhemminkään en löydä tarkkoja sanoja kuvaamaan suomalaiseen järveen talvella hyppäämisen aiheuttamaa shokkia, Hodgens kuvaili.

– Lopuksi kysymme, mikä oli parasta matkassa. Lumiset metsät, taide, luistelu vai raitiovaunut? Poikamme pohtii kysymystä tarkkaan, kunnes hän vastaa: ”Vadelmalimppari. Ehdottomasti vadelmalimppari”, toimittaja summasi juttunsa päätteeksi.