Yli puolet suomalaisista haluaisi viinit ruokakauppoihin – muualla Euroopassa jo arkipäivää

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Alkoholin kokonaiskulutus on vähentynyt jo vuosien ajan. Nyt lähes kaksi kolmesta suomalaisesta on sitä mieltä, että viinejä pitäisi saada myös ruokakaupoista. Taloustutkimuksen joulukuussa tekemän kyselyn mukaan jo 65 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että mietoja viinejä pitäisi saada myös ruokakaupoista.

Eri mieltä on 23 prosenttia ja kantaansa ei osaa arvioida 12 prosenttia vastaajista. Suhtautuminen on muuttunut myönteisemmäksi vuodesta 2012 lähtien joka vuosi. Alkoholilain edellinen uudistus vietiin päivittäistavarakaupoissa onnistuneesti käytäntöön ja kuluttajat ottivat sen vastuullisesti vastaan.

– Suomi on Ruotsin lisäksi ainoa EU-maa, jossa viiniä ei saa ruokakaupasta. Loput Euroopan unionin 447 miljoonasta asukkaasta ostavat viininsä vapaasti muiden elintarvikkeiden ohessa. Myös suomalaiset kuluttajat toivottavat viinit tervetulleiksi ruokakauppaan, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.