Terapeutti 4 vinkkiä: Näin nukahdat nopeammin

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nukkuminen ja riittävä unen määrä ovat tärkeitä asioita ihmisten hyvinvoinnin ja mielenterveyden kannalta. Nyt terapeutti Joshua Terhune antoi neljä parasta ohjettaan, joiden avulla ihminen voi nukahtaa nopeammin. Hänen mukaansa näiden ohjeiden avulla uni tulee noin kuudessa minuutissa.

1. Keskity rentouttamaan kehoKun asetut makuulle sängyssä, kiinnitä huomiota siihen, että rentoutat päänahan, otsan, posket ja purennan. Sen jälkeen rentouta hartiat, selkä ja vatsa. Hengitä syvään ja tyhjennä keuhkot uloshengityksellä täysin. Rentouta myös pakarat, reidet ja koko vartalo varpaiden päihin saakka.

2. Ajattele rauhoittavaa tilannettaMieti kahden minuutin ajan jotakin rauhoittavaa maisemaa ja tilannetta, jossa olet. Mieti pieniä yksityiskohtia kuten kehosi lämpöä ja sitä miten rauhalliseksi ja turvalliseksi olosi tunnet. Kuvittele myös millainen äänimaisema tilanteessa on.

3. Hengitä 478-tekniikallaHengitä 10 kertaa niin, että sisäänhengität neljän sekunnin ajan. Sen jälkeen pidätät hengitystä seitsemän sekuntia ja uloshengität kahdeksan sekunnin ajan.

4. Laske hengityksiäJos et vieläkään ole unessa, jatka hitaita hengityksiä ja laske ne yksi kerrallaan alaspäin aloittaen numerosta 100. Mikäli tämäkään ei auta, nouse hetkeksi ylös sängystä, tee jotakin rauhallista hetken ajan. Palaa sitten sänkyyn ja aloita koko prosessi alusta.

@kintsugi_counseling Tips to help you sleep #sleep #mentalhealth #tiktoktherapist ♬ original sound – Joshua Terhune, LMHC