19-vuotias valehteli sairastavansa syöpää – keräsi 38 000 dollaria lahjoituksia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Iowassa asuva 19-vuotias nuori nainen on jäänyt kiinni huijauksesta. Yliopisto-opiskelija Madison Russo valehteli ihmisille sairastavansa hyvin vakavaa haimasyöpää ja sai kaikki uskomaan hänen tarinaansa. Russo käytti tätä valhetta kerätäkseen ihmisiltä rahaa.

Madison Russo antoi lehdille haastatteluita ja kertoi sosiaalisessa mediassa rankasta arjestaan syöpähoitojen keskellä. Nainen onnistui keräämään ihmisiltä luomallaan GoFundMe-sivustolla yhteensä lähes 38.000 dollaria syöpähoitoja varten. Yhteensä 439 ihmistä oli People-sivuston mukaan tehnyt naiselle lahjoituksen.

Madison Russo kosketti ihmisiä omalla tarinallaan sosiaalisessa mediassa, minkä lisäksi hän kävi kouluilla puhumassa ja antoi lehdille haastatteluita. Jonkin ajan kuluttua lääketieteen ammattilaiset antoivat poliisille vihjeitä siitä, että kyseessä saattaa olla huijaus. He olivat huomanneet, että naisen oireet ja hoidot ja taudinkulku eivät enää käyneetkään järkeen.

Poliisit olivat tarkastuksessaan löytäneet Madison Russon kodista peruukin, happisäiliön pidikkeen ja sukulaiselle määrättyjä pahoinvointipillereitä, joita nainen oli käyttänyt videoillaan rekvisiittana. Poliisi pidätti nuoren naisen ja häntä pidettiin vangittuna 10.000 dollarin takuita vastaan. Madison Russon takuut maksettiin ja hän odottaa tällä hetkellä oikeudenkäyntiä.