Mies oppi pitkän suhteen erosta – paljasti mitä tekisi toisin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sinulla on vain yksi elämä elettävänä. Ota siitä kaikki irti. Näillä sanoilla Gerald Rogers markkinoi omaa elämäntapavalmennustaan. Hän koki itse aikanaan kivuliaan eron 16 vuoden avioliiton päätteeksi ja oppi lukuisia asioita. Hän haluaa jakaa nämä asiat nyt myös muille miehille, jotta he eivät tekisi samoja virheitä kuin hän.

– En selkeästikään ole täydellinen parisuhde-ekspertti, mutta on muutama asia, jotka ovat antanee minulle uudenlaisia näkökulmia tehdä jotain toisin. Menetin rakastamani naisen ja 16 vuoden avioliiton. Kokosin ohjeita, jotka olisin toivonut kuulevani aiemmin, Rogers kirjoittaa.

1. Älä pidä puolisoasi itsestäänselvyytenä. Hurmaa hänet ja vie treffeille.2. Rakasta myös itseäsi. Jotta voit pitää toisesta huolta, on sinun huolehdittava myös itsestäsi.3. Rakastukaa toisiinne uudelleen ja uudelleen, vaikka ajat ja te ihmisinä saatatte muuttua.4. Keskity hänen parhaisiin puoliin. Näe hänessä kaikki hyvät puolet, äläkä keskity ärsyttäviin asioihin.5. Rakasta, älä korjaa puolisoasi.6. Olet vastuussa itse omista tunteistasi, eikä se ole toisesta ihmisestä riippuvaa.7. Ei ole puolisosi vika, jos sinä turhaudut. Älä myöskään syytä häntä siitä, että et pysty hillitsemään omia tunteitasi.8. Annan hänen olla ja luottaa sinuun ilman, että ohjailet.9. Naurakaa yhdessä ja hassutelkaa.10. Opetelkaa toistenne rakkauden kieli. Mitä toinen haluaa?11. Ole läsnä. On eri asia olla paikalla kuin aidosti kuunnella ja ymmärtää.12. Hyödynnä maskuliinisuutta ja osoita, että haluat häntä seksuaalisesti.13. Kaikki tekevät virheitä, myönnä se. Älä ole kuitenkaan typerä.14. Anna hänelle omaa aikaa.15. Näytä, että sinäkin olet vain ihminen. Ei aina tarvitse olla vahva.16. Ole avoin. Älä salaa mitään. Luottamus on kaiken lähtökohtana.17. Suunnitelkaa yhteistä tulevaisuutta.18. Raha ei ole tärkeintä.19. Anna anteeksi ja keskity tulevaisuuteen.20. Rakkaus voittaa aina ja valitse rakastaa häntä suhteeseen sitoutuen ja liittoon panostaen. Se on tärkeintä elämässä.