Kaahari kylvi tuhoa Turussa – poliisi pyytää videoita

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Turun keskustassa todistettiin perjantaina vaarallista tapahtumasarjaa. Vahvasti päihtynyt kuljettaja kaahaili ylinopeutta BMW-merkkisellä autolla keskustan alueella. Hän aiheutti lukuisia vaaratilanteita. Tilanne sai alkunsa Uudenkaupungin Lokalahdella, jossa epäilty lähdeti ajamaan poliisia karkuun.

Poliisi oli yrittänyt pysäyttää ajoneuva seurannan aikana tuloksetta. Kuljettaja kolaroi autonsa lopulta Turun Auransillalla, jossa hänet otettiin kiinni. Poliisin mukaan kuljettaja osui pakomatkan aikana sivullisten ajoneuvoihin. Lopuksi hän aiheutti mittavan kolarisuman Turun keskustassa. Poliisin ajoneuvokalusto vaurioitui tilanteen aikana ja poliisin henkilöstö kärsi vammoista.

Noin 30-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta ja niskoittelusta poliisia vastana. Hänet päästettiin sittemmin vapaaksi. Poliisi jakaa tapauksen selvittämistä.

Lounais-Suomen poliisi kehottaa mahdollisia asianomistaja eli rikoksen uhriksi joutuneita olemaan yhteydessä. Poliisi on myös pyytänyt kansalaisilta tilanteesta kuvattuja videoita esitutkinnan tueksi.