Poliisi pysäytti igluauton Rovaniemellä: ”Näin kiire liikenteeseen ei saa olla koskaan”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin kutsutut igluautot puhututtavat talvisin. Termillä viitataan ajoneuvoihin, jotka voivat olla vaaraksi liikenteelle ikkunoiden ja katon päälle jääneen lumen ja jään vuoksi. Ongelma työllistää poliisia pakkassäiden aikaan.

Lapin poliisilaitos julkaisi Facebookissa kuvan autosta, jonka tuulilasi oli jään peitossa. Jäätä oli raaputettu hieman pois kuljettajan puolelta, mutta poliisin mukaan sillä ei olisi ollut asiaa liikenteeseen. Kuljettaja kärsi huolimattomuudesta seuraamuksia.

– Näin kiire liikenteeseen ei saa olla koskaan! Tänään aamuliikenteessä Rovaniemen partiotamme vastaan ajanut ”iglu-kuski” sai muistoksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vakavasta piittaamattomuudesta sekä sakon että ajokiellon, Lapin poliisilaitokselta kerrottiin.