Rajuilma katkoi sähköjä Lapissa – tuuli yltyi myrskylukemiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lappiin iski keskiviikon ja torstain välisenä yönä talvimyrksy. Tuuli ylti ajoittain myrskylukemiin. Myrsky aiheutti laajamittaisiakin sähkökatkoja pohjoisessa Suomessa. Ilmatieteen laitos antoi torstaille tuulivaroituksen koko maahan.

Erityisen kovia puuskia oli pohjoisessa. Ylen mukaan tuuli puhalsi puuskissa yli 20 metriä sekunnissa, Saanalla jopa lähes 35 metriä sekunnissa. Myrsky aiheutti myös sähkökatkoja. Lapin Kansan mukaan Rovaniemellä sähköt katkesivat jopa yli tuhannelta ihmiseltä.

Katkosten varoitettiin voivan myös jatkua torstaina myrskyn kaataessa puita voimalinjoille. Tuulten ennustettiin laantuvan Lapissa iltaa kohden. Jo perjantaiaamuna tuuli saattaa kuitenkin voimistua jälleen tavallista voimakkaammaksi.