Tampereella koulutettiin vaikuttajia – keulakuva Joalin Loukamaa lopetti kesken

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemia lanseerasi viime keväänä uuden koulutusohjelman, jonka piti olla maailman ensimmäinen korkeakoulututkinto vaikuttajille ja sellaisiksi haluaville. Koulutuksella oli kuitenkin sen verran vaikea alku, että se ei saanut enää tänä vuonna jatkoa.

Englanninkielinen Influencers Academy sai keulakuvakseen laulajana ja tanssijana toimivan Joalin Loukamaan, joka kertoi koulutuksen olevan hänen unelmiensa täyttymys. Joalin Loukamaa oli koulun ainut opiskelija, jolle koulutus oli EU-kansalaisena ilmainen. Ylen uutisen mukaan muut opiskelijat tulivat Aasian maista ja joutuivat maksamaan koko koulutuksesta noin 35.000 euroa. Loukamaa päätti kuitenkin jättää tradenomiopintonsa kesken.

Tutkinto-ohjelmaa markkinoitiin Joalin Loukamaan kasvoilla, jotka olivat jo maailmallakin kansainvälisesti tutut. Artistin managerina toimiva äiti Johanna Loukamaa oli kommentoinut Ylelle, että laulajan kiireet eivät ole mahdollistaneet opiskeluihin keskittymistä, minkä vuoksi nuori nainen on jättäytynyt opinnoista sivuun alkusyksyn 2022 aikana.