Aikuisviihdeyhtiö lahjoittaa liukuvoidetta amerikkalaiskaupungille – hämmästyttävä syy

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikuisviihdeyhtiö Camsoda on tarjoutunut lähettämään Yhdysvaltojen Philadelphian kaupungille 28 tynnyrillistä liukuvoidetta. Ehdotuksen taustalla on jokseenkin yllättävä syy. Se liittyy 12. helmikuuta pelattavaan Super Bowl -otteluun.

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelussa toisistaan mittaa ottavat Philadelphia Eagles ja Kansas City Chiefs. Eaglesin faneilla on ollut tapana kiipeillä joukkue voiton jälkeen muun muassa katulampuissa, liikennemerkeissä ja liikennevaloissa. Saman pelätään toistuvan tänäkin vuonna, jos joukkue voittaa Super Bowlin.

Camsoda kertoo haluavansa auttaa kaupunkia kiipeilyn torjumisessa. Yhtiön mukaan 1 540 litraa liukuvoidetta tekisi pinnoista niin liukkaita, että kiipeily olisi mahdotonta. Liukuvoiteen lisäksi lahjoitettavat tynnyrit sisältäisivät Philadelphia cheesesteak -leivissä käytettävää Cheez Whiz -juustovalmistetta.

Idea ei ole suinkaan tuulesta temmattu. Philadelphian kaupunki on aikaisemmin pyrkinyt estämään Eagles-fanien kiipeilyä muun muassa hydrauliöljyllä ja kasvisrasvalla.