Talviloman paras vinkki: Sauno ja rauhoitu merimaisemissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Itärannikon saaristo on nousemassa Suomen matkailukentän trendikkäimmäksi kohteeksi. Syy on selvä: Alueella on runsaasti ulkoilumahdollisuuksia ja luontopäivän jälkeen pääsee nauttimaan saunan lämmöstä. Yksi ikimuistoisimmista kohteista on Harrudin luonnonsuojelualueen kelluva iglusauna.

– Tämä sauna tarjoaa elämyksen, jota ei unohda koskaan. Avarasta Valosaunasta avautuu näkymä Loviisanlahdelle, jonka maisemia voit ihailla lempeän puusaunan hehkussa, matkailujohtaja Ekaterina Miettinen kehuu.

Alueelta löytyy myös muita saunoja. Esimerkkinä Pyhtäällä sijaistevaa Suomen Kotterian paljukokonaisuus tai Hamina Campingin aurinkoisen poukaman sauna. Mikäli merivesi ei houkuttele, niin Hamina SpaHotellin allasosastolla voi halutessaan pulahtaa niin kylmä- kuin ulkoaltaaseen. Santalahdessa saunat lämpiävät tarvittaessa vaikka aamulla ja käytössä on myös yksityisporeallas.