Nintendo Switch valtava menestys – nousi kolmanneksi myydyimmäksi pelikonsoliksi

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nintendo Switch on noussut yhdeksi kaikkien aikojen eniten myydyistä pelikonsoleista. Perinteisen pelikonsolin ja käsikonsolin välimuotoa on myyty maailmanlaajuisesti hurjat 122 miljoonaa kappaletta. Se on nyt kolmanneksi eniten koskaan myyty pelikonsoli.

Nintendo Switchin taakse jäävät nyt muun muassa Playstation 4 ja Nintendon Game Boy. Maailman myydyin konsoli on kuuluu Playstation 2, jota on myyty 155 miljoonaa kappaletta. Täpärästi toisella sijalla on Nintendo DS yhteensä 154 miljoonalla myydyllä laitteella.

Nintendo Switch tuotiin markkinoile keväällä 2017. Pelikonsolin erikoisuus on se, että sitä voidaan käyttää sekä televisioon kytkettynä että käsikonsolina. Switchiä edelsi Nintendon kaupalliseksi pettymykseksi osoittautunut Wii U, jota myytiin maailmanlaajuisesti melko vaatimattomat 13,5 miljoonaa kappaletta.