Viime vuoden kovapalkkaisimmat esiintyjät paljastettiin – jymy-yllätys ykkösenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talouslehti Forbes on paljastanut, ketkä viihdemaailman nimet tienasivat suurimpia summia viime vuonna. Listalle mahtuu niin musiikki- ja elokuvamaailmassa pitkän uran tehneitä nimiä kuin uudemman polven tähtiäkin.

Listan ensimmäiselle sijalle nousi progressiivista rockia vuosikymmenten ajan soittanut Genesis, jonka tulot olivat viime vuonna 230 miljoonaa dollaria. Toisella sijalla on niin ikään pitkän uran musiikin parissa tehnyt Sting 210 miljoonalla dollarilla. Kolmanneksi nousi Hollywood-tuottaja, ohjaaja ja yrittäjä Tyler Perry.

Kärkiviisikkossa olivat myös South Parkin luojat Trey Parker ja Matt Stone sekä Simpsonit-tuottajat James L. Brooks ka Matt Groening. Avatar-ohjaaja James Cameron oli sijalla 8, ja kymmenentenä kovassa nousussa oleva puertoricolainen räppäri Bad Bunny.

1. Genesis, 230 miljoonaa dollaria

2. Sting, 210 miljoonaa dollaria

3. Tyler Perry, 175 miljoonaa dollaria

4. Trey Parker & Matt Stone, 160 miljoonaa dollaria

5. James L. Brooks & Matt Groening, 105 miljoonaa dollaria

6. Brad Pitt, 100 miljoonaa dollaria

7. The Rolling Stones, 98 miljoonaa dollaria

8. James Cameron, 95 miljoonaa dollaria

9. Taylor Swift, 92 miljoonaa dollaria

10. Bad Bunny, 88 miljoonaa dollaria