Alligaattori löydettiin puistosta New Yorkissa – epäillään hylätyksi lemmikiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkissa on ihmetelty paikallisesta puistosta löytynyttä alligaattoria. Lajin edustajia ei kaupungin leveysasteilla tyypillisesti tavata, ja sääolosuhteetkin ovat niille helmikuussa liian kylmät.

Noin 120 sentin pituinen alligaattori pelastettiin The Guardian -lehden mukaan Brooklynin Prospect Parkissa sunnuntaina. Matelijan kunto oli löytöhetkellä heikko, ja sen uskotaan olleen sokissa kylmyyden vuoksi. Alligaattorin uskotaan olevan hylätty lemmikki.

Alligaattorin löytyminen perheiden suosimasta puistosta herätti järkytystä paikallisten keskuudessa. Mateilijan ei kuitenkaan tiedetä satuttaneen ketään. Eläinten vapauttaminen New Yorkin puistoihin on lainvastaista.

New Yorkissa on vuosikymmenten ajan liikkunut urbaanilegendoja viemäreissä elävistä alligaattoreista. Ne ovat todennäköisesti saaneet alkunsa vuonna 1935 sattuneesta tapauksesta, joissa joukko teinejä tappoi sadevesiviemäristä löytämänsä alligaattorin. Viranomaiset ovat myös vuosien aikana pelastaneet kaupungissa lukuisia hylättyjä lemmikkialligaattoreita.