Ihana talvipäivän ruoka – paistettu kaali sopii pastan ja pekonin kaveriksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kaali on erinomainen arkiruoan perusraaka-aine. Se valmistuu nopeasti pannulla ja maku mehevöityy suolalla, pippurilla ja ripauksella sitruunaa. Kun joukkoon paistaa pekonia ja pastaa tai nuudelia, on annos valmis.

RecipeTin Eats Dinner: 150 Recipes for Fast Everyday Meals -keittokirja on Nagi Maehashin uusin luomus arkipäivien pelastajaksi. Kirjassa esitellään helppoja ja nopeita reseptejä, jotka antavat terveellistä apetta pöytään kiireisimmänkin päivän keskellä.

– Rakastan tällaista arkiruokaa, joka sisältää kasan kasviksia, mutta ei säästä makua, Maehashi hehkuttaa.

Pastaa, kaalia ja pekonia yhdistelevä Halušky on perinteinen Keski- ja Itä-Euroopan keittiöistä löytyvä ruoka. Reseptissä yksinkertaisesti keitetään pasta tai nuudelit ohjeen mukaan. Sen jälkeen paistetaan pekoni, valkosipuli ja sipuli nopeasti korkeassa lämmössä ja pilkottu kaali voin kera erillisessä pannussa. Lopuksi kaikki ainesosat yhdistetään, maustetaan suolalla, pippurilla, parmesaanilla ja sitruunamehulla. Syö ja nauti.