Matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyneet – lähestytään pandemiaa edeltäneitä lukuja

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkailu on alkanut hiljalleen elpyä Suomessa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen ennakkotietojen perusteella matkailijoiden yöpymiset lähestyvät jo pandemiaa edeltäneen ajan lukuja. Suurin osa ulkomaalaisten yöpymisistä tapahtui alkuvuodesta Lapissa.

Matkailijoiden yöpymisiä Suomessa oli tammikuussa lähes 50 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yöpymisten kokonaismäärä oli noin 9 prosenttia pienempi kuin pandemiaa edeltäneenä aikana tammikuussa 2020. Ulkomaisia matkailijoita oli eniten Ranskasta, Saksasta ja Britanniasta.

Ulkomaisia yöpymisiä kirjattiin Lapissa jo lähes yhtä paljon kuin tammikuussa 2020 ennen pandemiaa. Suhteessa eniten yöpymiset lisääntyivät Pirkanmaalla, jossa niitä oli 15 prosenttia enemmän kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

Yhteensä tammikuussa kirjattiin vähän alle miljoona kotimaisten matkailijoiden yöpymistä. Ulkomaalaisten matkailijoiden kohdalla määrä oli noin 530 000.