Säiliörekka lähestyi uhkaavasti henkilöautoa – erikoinen ratkaisu pelasti ihmisten henkiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Henkilöauton kamera on kuvannut, kuinka hänen takanaan ajanut säiliörekka joutui ikävään tilanteeseen. Todennäköisesti rekan perävaunun jarrut pettivät alamäessä. Se lähestyi uhkaavasti henkilöautoa, joka joutui pysähtymään edessään olevan pakettiauton vuoksi.

Rekankuljettaja teki vaarallisen päätöksen ja päätti vetää ajoneuvon niin sanotusti linkkuun, eli tekemään äkkijarrutuksen, jossa yhdistelmä meni kokoon linkkuveitsen tavoin. Tätä kutsutaan englanniksi nimellä jackknifing, linkkuveitsi. Temppu oli vaarallinen, mutta kuljettaja onnistui suorittamaan sen hallitusti.

– Ohitin rekan noin kilometri aiemmin. Siinä oli hätävilkut päällä. Valitettavasti sillä olikin isompia ongelmia, kun se ajoi alas mäkeä takanani. Hidastin vauhtia, koska edessäni oli jakeluauto ja edessä oli liikennevalot. Rekkakuski teki erittäin nopean päätöksen, jotta se ei törmäisi minuun. Uskon, että hänen nopea ajattelunsa pelasti henkeni. Olisin joutunut ison kuorma-auton ja pienemmän pakettiauton väliin, videon julkaissut australialainen kertoo.