Transsukupuolinen Jazz haluaa jättää Harvardin kesken – haaveilee aktivistin elämästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Minä olen Jazz -realityohjelmassa seurataan transsukupuolisen Jazz Jenningsin elämää. Yhdysvalloissa asuva Jazz on saavuttanut useita unelmiaan, kunnes mielenterveysongelmat ottivat niskalenkin. Hän joutui lopettamaan opiskelunsa Harvardissa tämän takia.

Viime vuonna Jazz sai kuitenkin ilouutisia pitkän hoitojakson ja kuntoutumisen jälkeen. Hänet hyväksyttiin takaisin opiskelijaksi Harvardiin. Koko perhe on tehnyt hartiavoimin töitä saadakseen Jazzin terveyden ja hyvinvoinnin kuntoon, joten kouluun takaisin hyväksyminen on jättipotti kaikille. Nyt Jazz on tullut toisiin ajatuksiin.

– Haluan teidän tietävän, että uskon voivani menestyä elämässä myös ilman yliopistotutkintoa, Jazz kertoo vanhemmilleen korttipelipöydän ääressä.

– Mitä?, hänen äitinsä järkyttyy.

Vanhemmat selittävät Jazzille, että aniharvalla on ylipäätään mahdollisuus päästä Harvardiin sisään. Jazz kertoo, että voisi toimia aktivismin parissa vähemmistöryhmiä edustaen, niin hänen isänsä huomauttaa, että kaikki työ onnistuu yleensä paremmin silloin, kun on oppinut taitoja ja opiskellut lisätietoa asioista. Jazz ymmärtää, että hänen vanhempansa ovat pettyneitä ilmoitukseen.

Jazz on yksi maailman tunnetuimmista transsukupuolisista naisista. Hän tiesi jo neljävuotiaana syntyneensä väärään sukupuoleen ja on sittemmin elänyt transsukupuolisena.