Kemiläinen rämäpäärokkari ei pysähdy – seuraavan peliliikkeen vastaus on: Kanada

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kemistä kotoisin oleva rockmuusikko Nicky Rothen on tunnettu Flesh Roxon ja Multi Climex -yhtyeistään. Nyt mies on perustanut uuden bändin ja kemiläislähtöiset muusikot matkaavat vielä tänä vuonna isommille aarenoille Kanadaan. Sitä ennen julkaistaan uutta levyä.

– Olen vuosien mittaan kiertänyt isojen nimien mukana. Listaan mahtuvat muun muassa Lordi, Andy McCoy, Therapy?, The Brains, Koffin Kats ja sen sellaiset yhtyeen. Takana on yhteensä noin 1.000 keikkaa, Rothen kertoo.

– Lähdin viime vuonna Kemiin tekemään elämäni ensimmäisen sooloalbumini. Nauhoitukset alkoivat joulukuussa. Bändini kulkee nimellä Nicky Rothen Orchestra. Levyn nimi on puolestaan Le Petite Mort, eli ranskan kielellä pieni kuolema, Rothen paljastaa.

– Sillä viitatataan olotilaan, jossa ihminen menettää hetkeksi tajuntansa orgasmin jälkeen.

Uusi albumi julkaistaan vappuna 2023. Siitä on saatu jo esimakua Bad Barbie ja Black Sheep -sinkkujen muodossa. Singlet julkaistiin aiemmin tänä vuonna suoratoistopalveluissa. Levyn tuottaja on kanadalainen Rene De La Muerte ja nauhottajana toimi Tuomas Julku.

– Saimme kiertuetarjouksen Kanadaan neljäksi viikoksi bändilleni. Kiertue on tänä vuonna marraskuussa. Esiinnymme isoilla keikkapaikoilla. Käytän taustabändissä kemiläisiä muusikoita, ja Kemissä on myös meidän säännölliset treenit.

Viime kesänä julkaistiin miehen elämäkertateos Nicky Rothen 13. Teoksen kirjoitti kuuluisa suomalainen rocktoimittaja ja muusikko Nalle Österman.

– Haluan puhua teoksesta lisää sen jälkeen, kun ihmiset ovat lukeneet kirjan ensin. Kirja on myynyt hyvin. On ollut yllätys, kuinka hyvää palautetta kirja on saanut, vaikka se on todella groteski teos.

Kirja sisältää tarinoita keikoista sekä rehellistä kerrontaa kamppailusta päihde- ja mielenterveysongelmien kanssa. Osansa saa myös katsaus rockmuusikon elämään ja arkeen.