Mystinen metallipallo huuhtoutui rannalle Japanissa – viranomaiset ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Isokokoinen mysteeriesine on herättänyt ihmetystä ja huolta Japanissa. Halkaisijaltaan noin 1,5 metrin kokoinen metallinen pallo löydettiin merestä huuhtoutuneena Hamamatsussa sijaitsevalta rannalta. Poliisi sulki rannan varotoimenpiteenä.

Viranomaiset pelkäsivät esineen sisältävän räjähteitä. Poliisin pommiryhmän tutkimuksissa kuitenkin selvisi, ettei räjähdysvaaraa ole. Sky News -uutissivuston mukaan esineen uskotaan olevan terästä sen pinnalle muodostuneen ruosteen vuoksi.

Esineen alkuperä ja käyttötarkoitus on edelleen mysteeri. Sosiaalisessa mediassa viraalina levinneellä videolla suojapukuihin sonnustautuneet viranomaiset lähestyvät palloa varovasti. Esine tullaan poistamaan alueelta Hamamatsun rannikkoalueesta vastuussa olevien viranomaisten toimesta.