Mies kanniskeli muinaista muumiota – väitti sitä tyttöystäväksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on tehnyt Perussa yllättävän löydön. Arkeologisilla kaivauksilla päihtyneen oloisena liikkuneen lähetin hallussa oli kylmälaukkuun säilötty muinainen muumio. Asia paljastui rutiinitarkastuksen yhteydessä.

Mies oli säilyttänyt muinaisjäännettä kotonaan. Hän kuvaili Juanitaksi nimeämäänsä muumiota henkiseksi tyttöystäväkseen ja kertoi säilöneensä sen kylmälaukkuun esitelläkseen sitä ystävilleen. Miehen mukaan muumion oli omistanut aikaisemmin hänen isänsä.

Asiantuntijat arvioivat muumion olevan noin 600-800 vuotta vanha. Ruumis oli ollut kuollessaan noin 45-vuotias ja 1,5 metriä pitkä mies. Muumio oli kääritty kääreisiin sikiöasentoon, kuten alueen alkuperäiskansoilla oli aikoinaan tapana.

BBC:n mukaan poliisi takavarikoi muumion ja luovutti sen Perun kulttuuriministeriölle. Muumiota mukanaan kuljettanut parikymppinen mies ja hänen kaksi ystäväänsä pidätettiin kulttuurihistoriallisesti tärkeisiin muinaisesineisiin kohdistuvista rikoksista epäiltyinä.