Hyviä uutisia! Tieliikenteessä kuoli historiallisen vähän ihmisiä

Autot · Tim Isokivi

Suomen tieliikenteessä kuoli vuonna 2022 historiallisen vähän ihmisiä. Nuorten kuljettajien kohdalla määrä pysy kuitenkin edellisvuosien tasollla. Tämä ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista, joista tiedotti Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

– Kuolleiden määrä on pienin nykymuotoisen tieliikenneonnettomuustilaston historiassa. Sekä autolla liikkuneita, että pyöräilijöitä kuoli vuonna 2022 vähemmän kuin edellisinä vuosina, kertoo tiedotteessa Traficomin erityisasiantuntija Riikka Rajamäki.

Ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä menehtyi viime vuonna 189 henkilöä. 17-20-vuotiaita kuljettajia menehtyi 13 henkilöä, kun viiden edellisvuoden keskiarvo oli 11 kuollutta. Nuorten moottoripyöräilijöiden kuolemat vähenivät.

17-vuotiaista yhä suurempi osa hankkii henkilöauton ajokortin ikäpoikkeusluvalla. Vuonna 2022 jo 31 prosenttia ikäluokasta teki niin, kun vielä vuonna 2021 vastaava osuus oli 27 prosenttia. Viime vuonna kuolleista autoilijoista 3 oli poikkeusluvalla ajaneita 17-vuotiaita.

– Ajokorttilain uudistuksen seurantatutkimus osoitti, että 17-vuotiaiden todennäköisyys joutua henkilövahinko-onnettomuuteen väheni, vaikka yhä useammalla 17-vuotiaalla on henkilöauton ajokortti, kertoo tiedotteessa Traficomin erityisasiantuntija Elina Uusitalo.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.