Tässäpä tuhti talvilomaherkku – pekoniin ja kääritty juustoinen jauhelihamureke

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pekoniin voi kääriä lähes mitä tahansa ruokaa, olipa sitten kyse juustosta, paprikasta, herkkusienistä tai perunoista. Nyt pekoniin on kääritty jättimäinen jauhelihamureketaikinasta valmistettu pallo.

Se ei kuitenkaan siitä. Jauhelihamureketaikina pyöritellään palloksi ja asetellaan pekonin päälle. Ennen pallon peittelyä pekonilla se päällystetään leikkeleillä ja juustosiivuilla. Kun muhkea lihapallura on valmis, kääritään se pekoniin.

Pekonipalleroa paistellaan uunissa, kunnes pekoni on muuttunut kullanrusehtavaksi. Reseptin on esitellyt Cookist-sivusto. Samassa yhteydessä on vinkattu myös muita käyttökohteita lihamureketaikinalle, kuten suurikokoinen kaalikääryle ja lihakääretorttu.