Meksikon presidentti herätti hämmennystä – jakoi kuvan tontuksi uskomastaan ilmestyksestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan, jonka hän uskoo esittävän maan kansanperinteessä esiintyvää myyttistä olentoa. Julkaisu herätti runsaasti huomiota ja hämmennystä Twitterissä.

Obradorin lauantaina julkaisemassa kuvassa nähdään puussa kiipeävä hahmo, jolla on valkoiset silmät ja vaaleat hiukset. Presidentin mukaan kuvan otti muutamaa päivää aikaisemmin junaradan työmaalla työskennellyt taho. Hän epäilee kuvassa olevan alux, eräänlainen maya-kansan vastine tontuille tai haltijoille.

– Kaikki on mystistä, Obrador kirjoitti.

Perinteisten maya-uskomusten mukaan aluxit ovat pieniä metsissä asuvia olentoja, jotka tekevät ihmisille erilaisia jäyniä. Myytteihin uskovat ihmiset saattavat jättää aluxeille pieniä lahjoja miellyttääkseen niitä. Twitterin faktantarkastajat ovat sittemmin huomauttaneet Obradorin jakaman kuvan olevan todellisuudessa ainakin kaksi vuotta vanha.