Suomelle kultaa Pohjoismaiden pilkkikilpailuissa – laji houkuttelee myös nuoria naisia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pilkkimisestä on tullut suosittua muiden kalastuslajien tavoin koronavuosien aikana. Ihmiset pitävät siitä, että voivat mennä jäälle nappaamaan saalista kalakeittoon talvisena päivänä. Liperissä kisattiin viime viikonloppuna Pohjoismaiden pilkkimestaruuskilpailut. Suomen joukkue juhli kultamitalia niin maiden välisessä mittelössä kuin useimmassa muissakin sarjoissa.

Pohjoismaiden Pilkkimestaruus kilpailtiin Liperin Kirkkolahdella. Kilpailupaikka paljastettiin joukkueille vasta kilpailupäivää edeltävänä iltana pidetyssä joukkuekokouksessa. Kaikki maajoukkueet kaikkosivat heti kokouksen päätyttyä suunnittelemaan omia strategioitaan kärkisijojen kaappaamisen toivossa.

– Kilpailupäivä oli tuulinen ja asetti omat haasteensa kilpailijoille. Ahvenia se ei kuitenkaan tuntunut haittaavan. Syönti oli vähintään kohtalainen koko päivän. Kaikki kilpailijat saivat kalaa, ja tunnelma jäällä oli hyvä, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö kertoo.

Joukkuekilpailussa Suomi onnistui voittamaan peräti seitsemän sarjaa kahdeksasta. Mainittavan arvoinen suoritus on erityisesti Naisjunioreiden sarjassa Suomen Iida Issakaisen voitto yli neljän kilon kokonaissaalillaan. Hän päihitti reilusti Ruotsin Elsa Nybergin. Kalastus houkuttelee yhä enemmän myös nuoria naisia harrastajiksi.