Googlen Kääntäjään uusi ominaisuus – osaa kääntää tekstiä myös kuvista

Digi · Tim Isokivi

Suosittu käännöskone Google Kääntäjä kehittyy vuosi vuodelta. Nyt palveluun on saapumassa ominaisuus, jonka ansiosta tekstiä voi kääntää myös suoraan kuvista. Palvelu tukee yli 130 kieltä. Esimerkiksi Huawein ja Honorin puhelimet ovat kääntäneet kieliä kuvista jo vuosien ajan.

Google Kääntäjän selainversion ylälaitaan on ilmestynyt Kuvat-palkki. Sitä painamalla palveluun voi ladata .jpg, .jpeg tai .png -muotoisen kuvan. Kääntäjä tunnistaa kuvasta mahdollisen tekstin, jonka voi palvelussa kääntää haluamalleen kielelle.

Uudistus tarjoaa jopa mahdollisuuden ladata omalle koneelleen version kuvasta, jossa teksti on käännetty automaattisesti. Ominaisuus käyttää samaa teknologiaa kuin Google Lensin AR Translate -työkalu, joka kääntää tekstiä reaaliajassa älypuhelimilla.