Nainen painaa 270 kiloa – elää vain syödäkseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hengenvaarallisesti lihava -ohjelma seuraa sairaalloisen ylipainoisia ihmisiä. Ohjelma on suosittu, ja sitä on kuvattu TLC-kanavalle jo vuodesta 2012. Osa ohjelmaan osallistuneista on onnistunut painonpudotuksessaan ja elämäntapamuutoksessaan. Kaikki lähtee liikkeelle mielenterveydestä, ammattiavun vastaanottamisesta ja siitä, että sitoutuu muutokseen sataprosenttisesti. Harva on hengenvaarallisesti lihava huvikseen.

Yksi jaksoista keskittyy 25-vuotiaaseen Dolly Martineziin. Hänen äitinsä edesauttaa lihomista, eikä nuori nainen pääse ilman apua enää ylös edes sängystä. Hänen elopainonsa on 270 kiloa ennen avun saamista. Paino on ollut ongelma koko hänen elämänsä ajan.

Jaksossa selviää, että hänen valintansa lisäävät ylensyöntiä. Tilannetta ei helpota se, että Martinez jatkaa suhdetta väkivaltaiseen aviomiehensä Rickyyn ja menettää lopulta tyttärensä huoltajuuden. Dolly sanoo kameralle, että ruoka on ainoa syy elää ja se vie kivun pois.

– Ruoka on syy kaikkiin ongelmiini elämässä, mutta se on myös ainoa syy, jonka takia haluan elää, Dolly sanoo.

Dolly Martinez on ottanut tärkeän askeleen elämässään ja päättää mennä tapaamaan lihavuusklinikan kuuluisaa tohtori Younan Nowzaradania. Dolly on riippuvainen ruoasta, ja ennen lihavuusleikkausta hänen on opittava muuttamaan suhtautumisensa syömiseen kauttaaltaan. Siihen tarvitaan useita terapiatunteja.