Pohjois-Korea pullistelee jälleen: ”Ohjustemme alas ampuminen on sodanjulistus”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korea on jälleen varoittanut Yhdysvaltoja ohjuskokeisiin liittyen. Nyt Kim Jong-unin sisar Kim Yo-jong on sanonut, että Pohjois-Korea pitää kaikkia maan koeohjusten alas ampumisia tai sen yrityksiä sodanjulistuksena. Jännitteet ovat lisääntyneet Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteisen sotaharjoituksen jälkeen.

Pohjois-Korean diktaattoriperhe vihjasi myös, että Pjongjang voisi ampua lisää ohjuksia Tyynellemerelle. Yhdysvallat ja sen liittolaiset eivät ole koskaan ampuneet alas Pohjois-Korean ballistisia ohjuksia. Ne ovat kuitenkin YK:n turvallisuusneuvoston kieltämiä. Kim Jong-unin hallinto ehdotti, että se ampuisi lisää ohjuksia Japanin yli ja tämä on herättänyt levottomuutta.

Analyytikot ovat varoittaneet, että Pohjois-Korea saattaa noudattaa uhkauksiaan ja jatkaa ohjusten ampumista. Pohjois-Korean ulkoministeriön kansainvälisten uutisten päällikkö syytti erillisessä lausunnossa Yhdysvaltoja tilanteen pahentamisesta, koska se järjesti yhteisen ilmaharjoituksen ja kenttäharjoituksia Etelä-Korean kanssa, Reuters uutisoi.