Pöllö lähti risteilylomalle – salamatkustaja ikuistettiin videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Royal Caribbean -varustamon Symphony of the Seas -risteilyalukselta löytyi taannoin yllättävä salamatkustaja. Kaksi viikkoa kestäneen risteilyn aikana laivalla nähtiin lentelemässä preeriapöllö. Lintu otettiin kiinni aluksen palattua Yhdysvaltoihin.

Pöllön uskotaan olleen Floridasta Meksikoon ja takaisin matkustaneella risteilyaluksella koko sen kaksi viikkoa kestäneen matkan ajan. Laivan palattua Yhdysvaltoihin apuun kutsuttiin biolologi Ricardo Zambrano. Hänellä oli melkoinen kiire napata pöllö, sillä alus oli tyhjillään vain noin tunnin ajan risteilyjen välissä.

Nopeasti paikasta toiseen lennelleen linnun kiinni ottaminen ei ollut helppoa. Miehistö onnistui kuitenkin lopulta harhauttamaan pöllöä niin, että Zambrano pystyi sieppaamaan sen verkolla. Hyväkuntoiselta vaikuttanut eläin toimitettiin varmuuden vuoksi eläinlääkärin tarkastukseen.

– Söpöä pientä salamatkustajaa avustettiin turvallisesti maihinnousussa mahtavan pelastusoperaation jälkeen. Linnulla ei ollut mukanaan mitään tullattavaa, FWC-viranomaistahon tiedotteessa vitsailtiin.