Keskivartalon tukeen kannattaa panostaa – näin pitkään lankutusasennossa tulisi pysyä

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lankutuksen idea on melko yksinkertainen. Treenaajan tulee asettaa itsensä oikeanlaiseen lankutusasentoon käsien ja jalkaterien varaan ja pysytellä keskivartalon lihaksia käyttämällä suorassa lankkuasennossa irti maasta. Moni yrittää lankuttaa mahdollisimman pitkään, mutta ammattilaisten mukaan lankutuksen teho ei perustu yksinomaan liikkeen kestoon.

Moni kuntoilija voi pyrkiä lankuttamaan mahdollisimman pitkään, mutta liikunnan asiantuntija Albert Matheny kommentoi Women’s Health -sivustolle, että jo kymmenen sekunnin pito riittää. Hyvä lankutuspituus on Mathenyn mukaan jotain aina kymmenen sekunnin ja minuutin välillä. Lankutuksen kestoa tärkeämpää on se, että täydellinen asento pysyy koko suorituksen ajan.

Keskivartalon tuen kehittäminen on tärkeää, koska se vaikuttaa tasapainoon, ryhtiin, voimantuottoon ja ihmisen kykyyn suorittaa jokapäiväisiä tavallisia askareita. Kun keskivartalon tuki on hyvä, ihminen liikkuu paremmin, hengittää helpommin ja toimii kokonaisuutena täysin eri tasolla kuin ihminen, jonka keskivartalon tuki on heikko.