Suomalainen Indica-yhtye tekee paluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

2000-luvun alussa radiossa tiuhaan tahtiin soinut Indica-yhtye tekee paluun. Poprockia soittava yhtye julkaisee uuden singlen Vuonna 95. Sen on säveltänyt ja sanoittanut yhtyeen solisti Jonsu Salomaa.

– Vuonna 95 on nostalginen kappale ajasta, jolloin jokaisella radiokanavalla soi Scatman ja Levikset olivat maailman kovin juttu. Elämä oli ihanan yksinkertaista ja ilmastonmuutoksen sijaan taisteltiin liian aikaisia kotiintuloaikoja ja aivan liian harvoin pidettäviä karkkipäiviä vastaan, Salomaa kuvailee.

Salomaa kertoo yhtyeen jäsenten tavaneen säännöllisesti vuosien ajan ja miettineen uuden musiikin sekä keikkojen tekemistä. Yhtye totesi ajoituksen olevan täydellinen ja otti yhteyttä kanssaan ennenkin yhteistyötä tehneisiin tuottajiin Erno Laitiseen ja Gabi Hakaseen. Vuonna 95 -single julkaistaan 24. maaliskuuta Vallila Music Housen toimesta.

Indican tunnettuja hittejä ovat muun muassa Ikuinen virta, Scarlett, Vuorien taa ja Linnansa vanki. Yhtyeen vuonna 2004 ilmestynyt Ikuinen virta -debyyttilevy myi kultaa ja platinaa. Yhtye vetäytyi tauolle vuonna 2014.