Merellä ajelehtineesta sukellusveneestä löytyi 80 miljoonalla eurolla kokaiinia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kolumbian merivoimat on takavarikoinut salakuljetukseen käytetyn sukellusveneen. Sukellusvene löydettiin ajelehtimasta merellä maan rannikon lähettyviltä. Sisällä oli kaksi ruumista ja noin 2,6 tonnin edestä kokaiinia.

Huumelastin ja kahden ruumiin lisäksi 14 metriä pitkästä sukellusveneestä löydettiin kaksi elossa ollutta mutta huonokuntoista ihmistä. Heidät toimitettiin hoitoon toiseen laivaan. Viranomaiset uskovat sukellusveneessä tapahtuneen vahinko, minkä seurauksena myrkyllistä kaasua levisi sen sisälle.

Viranomaiset arvioivat sukellusveneestä löytyneen kokaiinilastin arvon olleen yli 80 miljoonaa euroa. Siviilisukellusveneitä käytetään toisinaan huumeiden ja muiden laittomien tuotteiden salakuljetukseen rajojen yli. Niihin liittyvät salakuljettajille omat riskinsä, kuten tuore tapaus osoittaa.