Steve Jobsin nimikirjoitus kaupan – kyseessä todellinen harvinaisuus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on kaupan todellinen Steve Jobsiin liittyvä harvinaisuus, jollaista kovimmillakaan Apple-harrastajilla tuskin on kokoelmissaan. Myynnissä on Jobsin nimikirjoituksella varustettu plaketti. Applen toinen perustaja ei juurikaan jaellut nimikirjoitustaan sitä kyselleille.

Moments in Time -huutokauppakamarin myyntiin asettama laatta luovutettiin Suzanne Lindbergille vuonna 2000 hänen työskenneltyään Applella kymmenen vuoden ajan. Plaketin alakulmassa on Jobsin nimikirjoitus. Kohteen aloitushinta on TMZ-sivuston mukaan 95 000 dollaria eli noin 90 000 euroa.

Vuonna 2011 kuollut Jobs oli erittäin tarkka siitä, mihin hän kirjoitti nimensä. Vuonna 1983 Jobs vastasi kirjeitse nimikirjoitustaan pyytäneelle miehelle, ettei hän valitettavasti jaa nimikirjoituksiaan. Humoristiseen tyyliinsä hän kuitenkin lisäsi allekirjoituksensa kirjeen loppuun, minkä ansiosta se huutokaupattiin vuosia myöhemmin lähes puolen miljoonan dollarin hintaan.