Biksuposeeraus someen – Suvi Pitkänen paljasti huolensa vakavasta sairaudesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dubaista takaisin Helsinkiin muuttanut Suvi Pitkänen on paljastanut, että sai taannoin ikävän puhelun lääkäriltään. Hänelle kerrottiin, että Suvi kantaa geenivarianttia, mikä altistaa sydänlihaksen rappeumalle, eli kardiomyopatiaan.

Kardiomyopatiaan voi liittyä sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä ja jopa lisääntynyt äkkikuoleman riski. Suvilla on sairaudelle altistava geeni, mutta se ei välttämättä tarkoita sairastumista. Hänellä on 50 prosentin mahdollisuus pysyä myös terveenä.

– Tieto tästä on vaivannut mua valtavasti pari kuukautta. Olen ollut aika peloissani ja stressaantunut enkä oikein oma iloinen itseni, Pitkänen kirjoittaa Instagramissa.

– Tänään oli viimeinen tutkimus ja lääkärin vastaanotto jossa sain tietää ettei tutkimuksissa ole viitteitä alkavasta vajaatoiminnasta, hän iloitsee ja kertoo, että sydäntä tarkkaillaan säännöllisesti tulevien kuukausien aikana.