Suomessa on lakkobuumi – kuka korvaa, jos matka peruuntuu lakon takia?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pääsiäislomat lähestyvät ja koko Suomen junaliikenne on ollut useamman päivän seisahtuneena lakon takia. Matkavakuutuksesta ei korvata lakon vuoksi peruuntuneen lomamatkan kuluja, kuten junamatkaa tai hotellivarausta. Lakon vuoksi peruuntuneen lomamatkan korvauksia tulee hakea toimijalta, jota lakko koskee.

Matkan peruuntumisen kuluja korvataan esimerkiksi silloin, kun vakuutettu ei pääse sairastumisen tai tapaturman vuoksi matkalle. Myöskään matkalta myöhästymisen tai matkan odottamisen kuluja ei korvata, jos odottamisen tai viivästyksen syynä on lakko.

– Jos matka peruuntuu lakon takia, kannattaa korvausten osalta olla yhteydessä yritykseen, johon lakko kohdistuu. Lisäksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löytyy ohjeita lakkotilanteeseen, Pohjola Vakuutuksen henkilöasiakkaiden henkilövakuutuksista vastaava Atte Erkamo kertoo.