Apulannan Toni Wirtanen jyrähti Riikka Purralle: ”Ei luksustuote, vaan peruskivi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaalit lähestyvät, mikä näkyy lähes jokaisella suomalaisen yhteiskunnan kentällä. Keskustelua on herättänyt muun muassa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran kulttuuria koskeva kommentti. Se kirvoitti reaktion muun muassa Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtaselta.

Purra kuvaili Ylen puheenjohtajatentissä tiistaina kulttuuria luksuspalveluksi, johon menee Suomessa liikaa rahaa. Hän tosin myönsi esimerkiksi kirjastojen ja lastenkulttuurin olevan hyödyllisiä. Purran kulttuurikommentti sai vastareaktion Wirtaselta Twitterissä.

– Arvoisat persut ja Riikka Purra. Kun suomalaisuusliikettä aikanaan alettiin rakentaa, eräs sen peruskiviä oli suomalaisen kulttuurielämän ja korkeakulttuurin synnyttäminen. Ei luksustuote, vaan peruskivi. Mitä on kansa ilman elävää kulttuuria?, Wirtanen kirjoitti.