Suomessa mitattiin vuorokauden aikana vuoden kylmin ja lämpimin lämpötila – eroa kymmeniä asteita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämpötilat vaihtelivat torstain ja perjantain aikana Suomen sisällä melkoisesti. Lämpöennätykset paukkuivat molempiin suuntiin. Ahvenanmaalla nautittiin keväisistä ilmoista, kun taas Lapin sää muistutti ennemminkin sydäntalven ilmoja.

Torstaina 23. maaliskuuta Ahvenanmaalla Jomalan Jomalabyn havaintoasemalla mitattiin 10,2 astetta. Kyseessä on Forecan mukaan vuoden tähän asti korkein lämpötila. Vuoden aiempi korkeimman lämpötilan ennätys rikottiin Kaarinassa 13. helmikuuta, kun elohopea nousi 9,1 asteeseen.

Jo torstain ja perjantain välisenä yönä meni Helsingin Sanomien mukaan rikki kuluvan vuoden päinvastainen ennätys. Kittilän lentoasemalla Lapissa mitattiin -37,5 asteen pakkanen. Edellinen pakkasennätys rikottiin 6. maaliskuuta Utsjoen Kevojärvellä, jossa lämpötila laski -35 asteeseen.

Kylmä ilma on leviämässä viikonloppuna myös eteläiseen Suomeen. Sunnuntaille on odotettavissa lumisateita eri puolille maata. Kevättä joudutaan vielä odottelemaan, sillä ensi viikoksi on luvassa keskimääräistä kylmempää ja lumisempaa säätä.