Salpausselän kisoissa runsaasti suomalaisväriä – Iivo, Kerttu, Perttu, Krista ja kumppanit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lahden Salpausselän kisat täyttää sata vuotta ja kyseessä on maailman toiseksi vanhin hiihtotapahtuma. Salppurin 100-vuotisjuhlakisat kokoavat maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn huiput Lahteen ensi viikonloppuna 24.–26. maaliskuuta. Luvassa on kattava kokonaisuus urheilua, viihdettä ja festaritunnelmaa.

Suomen joukkueet on nimetty Salpausselän kisoihin. Kisat toimivat maailmacupin päätösviikonloppuna niin maastohiihdon, yhdistetyn kuin naisten mäkihypynkin osalta. Maastohiihdon kilpailuohjelmassa ovat perjantaina hiihdettävät parisprintit, lauantaina hiihdettävät perinteisen sprintit sekä sunnuntain 20 kilometrin perinteisen kilpailut.

Miesten yhdistetyn viikonlopun kisaohjelmassa ovat perjantain parisprintit sekä lauantain ja sunnuntain henkilökohtaiset kilpailut HS130-mäestä. Hiihtomatkana on tuttuun tapaan 10 kilometriä ja kilpailumuotona Gundersen. Mäkihypyn naisten maailmancup huipentuu Salpausselällä perjantaina hypättävään henkilökohtaiseen kilpailuun HS130-mäestä. Miesten mäkihypyn kilpailuohjelmassa ovat puolestaan lauantaina hypättävä joukkuekilpailu sekä sunnuntain henkilökohtainen kilpailu niin ikään HS130-mäestä.

Kisoissa nähdään hiihdon MM-kilpailuissakin mukana olleita urheilijoita. Laduilla kiitävät naisista ainakin huippunimet Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä miehistä hetkessä julkkikseksi noussut Niko Anttola, hyvässä nosteessa jälleen oleva Ristomatti Hakola, fanien suosikit Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm sekä tietysti hiihdon suomalaiinen kuningas Iivo Niskanen.

Kaikki Salppureiden kilpailijat näet täällä. Aikatauluihin voit puolestaan tutustua täällä.