Kaija Koo pääsi Suomen musiikin kunniagalleriaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen musiikin kunniagalleria, ”Finnish Music Hall of Fame”, käynnistettiin neljä vuotta sitten ensimmäisenä Suomen kulttuurin kunniagalleria -konseptina. Arvokkaasee joukkoon valitaan säännöllisesti uusia merkkinimiä, ja nyt listalle ovat päässeet uusina artisteina Hector, Kaija Koo, Marion ja Susanna Mälkki.

Lisäksi tähän ansioituneiden muusikoiden ja musiikintekijöiden arvostettuun ryhmään on nimetty edesmenneistä henkilöistä Erik Lindström (1922-2015), Toivo Kuula (1883-1918), Jaakko Salo (1930-2002), J. Alfred Tanner (1884-1927) ja Nils Aslak Valkeapää (1943-2001).

Kyseessä ovat samalla Musiikkimuseo Famen vuosittain vaihtuvan päänäyttelyn merkkihenkilöt, jotka saavat museoon oman erityisen esittelynsä. Näyttelyssä on esillä tarinoita, videoita, kuvia ja esineistöä uusien kunniagallerian jäsenten elämästä, tuotannosta ja urasta.