Kaivinkoneen kuljettajalle historialliset sakot: ”Ei liikenteenohjaajaa, ei opastusta, eikä aluetta rajattu”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaivinkoneen kuljettaja on saanut Helsingissä historialliseksi kuvaillut sakot. Hänelle määrättiin Suomen historian ensimmäisen sakkorangaistus tieliikennelain pykälän 188 rikkomisesta.

Asiasta kertoi Twitterissä Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein. Hänen jakamallaan videolla nähdään kaivinkone työmaalla Pohjois-Pasilassa. Kaivinkoneen kauha liikkuu aivan kävelijöiden vieressä.

– Historian eka sakko TLL 188 §. Raportti kentältä: Teki kevyenliikenteenväylällä kaivuutyötä kaivinkoneella, kevyenliikenteenväylällä. Ei liikenteenohjaaja, ei opastusta, eikä aluetta rajattu asianmukaisilla heijastavilla aidoilla. 10 päiväsakkoa ja työ keskeytetty, Pasterstein kirjoitti.

Tieliikennelain pykälä 188:n mukaan tie on varustettava tarpeellisilla liikenteenohjauslaitteilla, mikäli sillä tehdään liikennettä mahdollisesti vaarantavaa työtä. Laki on ollut olemassa jo vuosien ajan, mutta sakkoja sen rikkomisesta ei ole aikaisemmin annettu.