Supertähtiä syytetään kryptohuijauksista – Lindsay Lohan, Jake Paul ja Ne-Yo listalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio on nostanut syytteet petoksesta ja rekisteröimättömistä arvopapereista kryptoyhtiön perustajaa Justin Sunia vastaan. Samalla kahdeksan julkisuudesta tuttua henkilöä on saanut sakot kryptovaluuttojen mainostamisesta sosiaalisessa mediassa.

Syytettyjen joukossa ovat näyttelijä Lindsay Lohan, tubettaja Jake Paul, muusikot Akon, Soulja Boy, Lil Yachty ja Austin Mahone sekä aikuisviihdetähti Kendra Lust. Sun organisoi mainoskampanjan, jossa hän ja hänen julkkispromoottorinsa salasivat, että kyse oli maksetusta mainonnasta.

– Sun maksoi julkkiksille, joilla oli miljoonia sosiaalisen median seuraajia. Tarkoituksena oli mainostaa rekisteröimättömiä tarjouksia, mutta mainospalkkioita ei saanut paljastaa. Tämä on juuri sitä toimintaa, jota vastaan liittovaltion arvopaperilainsäädäntö on suunniteltu korjaamaan, viranomaiset tiedottavat.

Austin ja Soulja Bpy eivät ole vielä sopineet asiaa, mutta kuusi muuta julkkista ovat suostuneet maksamaan yhteensä 400.000 dollaria mainossopimuksen purkamisesta ja rangaistuksista.