Nyt tuli vakava varoitus: Ajokeli erittäin huono – pahinta etelässä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eteläiseen Suomeen saapui viikonvaihteessa myöhäinen talvimyräkkä. Sakea lumisade voi aiheuttaa yllättäviä ja vaarallisiakin tilanteita liikenteessä. Osassa maata on annettu varoitus jopa erittäin huonosta ajokelistä.

Liikenneohjausyhtiö Fintrafficin varoitus erittäin huonosta ajokelistä on voimassa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Fintraffic suosittelee kyseisillä alueilla tien päällä olevia varaamaan aikaa tavanomaista runsaammin.

– On hyvä varautua siihen, että ajokelit ovat haastavat lumisateista ja pöllyävästä lumesta johtuen. Jotta liikenne saadaan sujumaan turvallisesti, niin muistetaan etenkin riittävän pitkät turvavälit edellä ajavaan sekä kelien mukainen nopeus, kertoo tiedotteessa Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

Ajokeli voi olla runsaan lumisateen vuoksi huono Keski-Suomessa saakka. Häiriöitä liikenteessä aiheuttavat huonon sään lisäksi sen aiheuttamat onnettomuudet. Oman reitin ajokelin ja liikennetilanteen voi tarkistaa Liikennetilanne-palvelusta Fintrafficin sivuilta tai mobiilisovelluksesta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.