Ranska kielsi viihteelliset sovellukset hallinnon puhelimissa – muutkin kuin TikTokin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

TikTok-sovelluksen käyttöä on rajoitettu monien maiden hallintojen työntekijöiden laitteilla tietoturvasyistä. Ranskassa päätös on viety vielä pidemmälle. Maassa kielto ulottuu myös lukuisiin muihin sovelluksiin.

Ranskan hallitus on kieltäyt kaikki viihteelliset sovellukset henkilöstön työpuhelimista. Ranskan liikenne- ja julkishallintoministeri Stanislas Guerini kertoi Associated Press -uutistoimistolle kiellon koskevan TikTokin lisäksi muun muassa Twitteriä, Instagramia, Netflixiä, pelejä ja deittisovelluksia.

Guerinin mukaan viihteelliset sovellukset eivät ole tarpeeksi turvallisia julkishallinnon käyttöön, ja ne voivat sisältää tietoturva-aukkoja. Kieltoa valvotaan Ranskan kyberturvallisuuskeskuksen toimesta. Kiellossa on kuitenkin myös poikkeuksia, sillä esimerkiksi sovellusten käyttö viestintään voidaan sallia erillisluvalla.