IS: Juice Leskisen ja Mikko Alatalon Coitus Int -yhtye tekee comebackin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Coitus Int oli suomalainen yhtye, jonka perustivat Mikko Alatalo, Harri Rinne sekä edesmenneet Juice Leskinen ja Max Möller. 1970-luvulla toiminnassa olleen yhtyeen debyyttialtumin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Sen kunniaksi yhtye on tekemässä paluun.

Cointus Intin elossa olevat jäsenet Mikko Alatalo, Harri Rinne ja Pena Penninkilampi tekevät Ilta-Sanomien mukaan kiertueen Coitus Int 50 Revival -kokoonpanolla. Kokoonpanoa täydentävät Hauli Bros -yhtyeen muusikot. Syyskuussa toteutuva kiertue alkaa 23. syyskuuta Tuusulan Krapin Pajassa ja kulminoituu lauantaina 30. syyskuuta Tampereen Yo-talolla.

Kiertueen lisäksi Coitus Int 50 Revival julkaisee tuplalevyn, joka koostuu Coitus Inin kappaleiden uusista versioista. Painotus on yhtyeen kokeellisemmassa alkupään tuotannossa. Jättihittejä kuten Marilyn ei levyllä ole tulkittu uusiksi.

Coitus Int julkaisi uransa aikana kaksi albumia. Yhtyeen suurimmiksi hiteiksi nousivat Jyrki boy ja edellä mainittu Marilyn. Suomirockin yhtenä edelläkävijänä pidetty Coitus Int soitti viimeisen keikkansa Kuurockissa heinäkuussa 1975.