Pariisi saattaa kieltää sähköpotkulaudat kokonaan – ikärajaa nostetaan koko maassa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulautakausi alkaa olla jälleen ovella. Menopelit kuumentavat tunteita paitsi Suomen kaupungeissa, myös eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Ranskassa harkitaan tiukkoja lakiuudistuksia niihin liittyen.

Sähköpotkulaudat saatetaan kieltää kokonaan Ranskan pääkaupungissa Pariisissa. Kaupungissa on määrä järjestää huhtikuun alussa kansanäänestys asiaan liittyen. Äänestys on tosin neuvoa antava, eikä sen lopputulos välttämättä ole ratkaiseva.

Le Monde -lehden mukaan sähköpotkulautojen ikärajaa ollaan nostamassa koko Ranskassa. Nykyinen alaikäraja on 12 vuotta, mutta jatkossa lautojen käyttö olisi kielletty alle 14-vuotiailta. Myös sähkökopotkulautaa ajavien tekemien rikkomusten sakkomaksua ollaan nostamassa jopa sadalla eurolla 135 euroon.