Opiskelijan ensimmäinen laskuvarjohyppy ei mennyt nappiin – pelastettiin sähkölinjoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kukaan ei ole tunnetusti seppä syntyessään, eivätkä haastavat suoritukset suju aina ensimmäisellä kerralla odotusten mukaisesti. Erään yhdysvaltalaisnaisen ensimmäinen laskuvarjohyppy oli päättyä jopa traagisesti Kaliforniassa.

Palokunta hälytettiin Kalifonrian Riverside Countyssä maanantaian onnettomuuspaikalle, jossa odotti yllättävä näky. Laskuvarjohyppääjä oli takertunut kiinni sähkölinjoihin varjostaan. Palokunta onnistui irrottamaan hyppääjän turvallisesti, ja sähköiskuilta vältyttiin.

Pelastusoperaation aikana selvisi, että sähkölinjaan takertunut nainen oli hypännyt laskuvarjolla ensimmäistä kertaa omalla varjollaan. Laskuvarjohyppyä opiskellut nainen oli osallistunut Skydive Elsinore -yrityksen ryhmähyppyyn. Varjo oli auennut onnistuneesti, mutta jossain vaiheessa hyppääjä ajautui väärään suuntaan kohteestaan.

– Yritin väistää sähkölinjoja ja tein jyrkän liikkeen oikealle päin. Päädyin törmäämään toisiin sähkölinjoihin. En tiedä aionko hypätä enää toistamiseen. Luultavasti en, nainen kuvaili NBCLA-uutissivustolle.