Maija Vilkkumaa julkaisee omaelämäkerran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on tehnyt menestyksekästä uraa musiikin parissa jo 30 vuoden ajan. Syksyllä 50 vuotta täyttävän artistin elämäntarina kääntyy tänä vuonna kirjaksi, jonka Vilkkumaa on kirjoittanut yhdessä kirjailija Miina Supisen kanssa.

– On aika luoda katsaus siihen, kuinka töölöläistytöstä tuli lauluntekijäsupertähti ja uusia polkuja etsivä taiteilija, bändin pomo, feministi-ikoni ja perheenäiti. Tarina alkaa lapsuudenkodin levysoittimesta ja liikkuu musiikkibisneksen kulisseista New Yorkiin, käpyläläiselle hiekkalaatikolle ja luovan ihmisen mieleen, Vilkkumaa-kirjan tiedotteessa kerrotaan.

Kirja ilmestyy lauantaina 28. lokakuuta 2023 Helsingin kirjamessuilla. Vilkkumaa ja Supinen päätyivät kirjoittamaan yhdessä, sillä he ovat fanittaneet toistensa töitä jo vuosien ajan. Supisen mukaan kirjassa käsitellään Vilkkumaan elämän lisäksi naisten ja tyttöjen historiaa.

– On ollut tosi inspiroivaa kirjoittaa Miinan kanssa yhdessä ja käydä läpi omaa lähimenneisyyttä, Vilkkumaa kertoo.